Bărbia dublă – Cum apare și cum poți scăpa de aspectul de gușă

bărbia dublă

Bărbia dublă este un aspect cu care se confruntă multe femei, în ciuda faptului că nu le afectează sănătatea. 

Acesta este cauzată de acumularea de țesut adipos în zona feței și a gâtului – chiar și persoanele foarte slabe pot fi afectate. Acest articol te va ajuta să înțelegi mai bine cum poate fi prevenită sau îndepărtată.

Bărbia dublă apare când sub bărbie se formează un strat de grăsime, cauzând impresia că există două  bărbii. Ea se asociază deseori cu obezitatea, dar și persoanele slabe pot suferi de această problemă estetică. Deși bărbia dublă nu prezintă un impact direct asupra sănătății, este încă o problema pe care femeile doresc să o prevină sau să o îndepărteze.

Ce este bărbia dublă?

Gușa sau grăsimea subcutanată, cunoscută și sub numele de Bărbie Dublă, este una dintre cele mai comune probleme cu care se confruntă femeile. Acest inconvenient se datorează în primul rând tonusului slăbit al mușchiului platisma

Mușchiul platisma (sau mușchiul pielos al gâtului) joacă un rol important în apariția gusei. Un antrenament de tonifiere lunar poate fi foarte benefic. Dieta ta poate influența direct acest aspect – redu cantitatea de zaharuri și grăsimi din alimentație, și înlocuiește-le cu alimente bogate în fibre și vitamine. 

Dacă ai nevoie de rezultate rapide, optează pentru tratamentele non-invazive. Prezintă mult mai puține riscuri și te vor scăpa de problemă în numai câteva săptămâni.

Cum apare bărbia dublă?

Bărbia dublă poate avea multe cauze. Deși excesul de greutate este, inițial, considerat cel mai important factor, altele pot contribui. Scăderea elasticității pielii, postura, moștenirea genetică și obiceiurile alimentare sunt doar câteva cauze.

Odată cu înaintarea în vârstă, producția de colagen și elastină poate ajunge să scadă și pielea devine mai puțin elastică, oferind astfel un aspect de „piele lăsată”, mai ales în zona bărbiei. Depozitarea de grăsime și în alte zone ale feței și gâtului este un alt factor major.

Cauze bărbie dublă

Petrecere a prea mult timp la birou, în poziții inconfortabile sau tinând bărbia în piept poate slăbi mușchiul platisma și poate contribui la apariția bărbiei duble.

Moștenirea genetică și obiceiurile alimentare joacă, de asemenea, un rol important. Dietele bogate în carbohidrați, dar sărace în fibre și proteine, cresc riscul de a se dezvolta această afecțiune estetică. Tratarea bărbiei duble poate fi obținută prin modalități variate, printre care se numără liftingul chirurgical sau procedurile non-invazive. Te pot scăpa de aspectul inestetic mai rapid, fără durere, anestezie sau bisturiu.

Cum scapi de bărbia dublă?

Atât femeile, cât și bărbații pot suferi din cauza bărbiei duble. Din fericire, există acum mai multe metode prin care această problemă estetică poate fi eliminată.

Tonifierea mușchiului platisma este esențială pentru scăderea aspectului unei bărbii duble. Pentru aceasta, poți efectua exerciții fizice precum presarea unei mingi de dimensiuni potrivite pe bărbie și piept de 10-20 de ori sau aducerea bărbiei către piept și lăsarea capului pe spate în mod repetat de 10-15 ori. De asemenea, dieta este un factor important care poate contribui și ea la eliminarea bărbiei duble.

Dacă simți că nu poți stabili singură un regim alimentar sănătos pentru a elimina bărbia dublă, apelează la ajutorul unui nutriționist care îți va pune la dispoziție un plan nutrițional personalizat ținând cont de conformația corpului tău și stilul tău de viață. Astfel, eliminând bărbia dublă prin exerciții și dietă, poți să experimentezi schimbări în modul în care arăți și în cât de bine te simți.

Tratamente pentru bărbie dublă

Radiofrecvența nanofracționară, tehnologia Endosphères sau criolipoliza sunt tratamente estetice revoluționare, concepute pentru a te scăpa de bărbia dublă și de grăsimea inestetică. Aceste proceduri non-invazive reprezintă soluția perfectă. Sunt rapide și eficiente, nu au nevoie de perioadă de recuperare, și acționează în profunzime, eliminând problema direct de la sursă.

Criolipoliză

Criolipoliza 360 IceSculptor are la bază răcirea controlată, ce poate ajunge pana la minus 11 grade Celsius. Temperatura scăzută induce distrugerea celulelor adipoase, urmând ca drenajul să se realizeze prin circulația limfatică. Criolipoliza distruge celulele grase în doar 60 de minute, reducând volumul stratului de grăsime în cel mai scurt timp. Dacă îți dorești rezultate vizibile rapid și un aspect final mai suplu, aceasta este procedura perfectă pentru obiectivele tale.

Endospheres

EndoSpheres® Facial îmbunătățește tonusul pielii, revigorează țesuturile din profunzime și tonifiază în cel mai relaxant mod. Aplicatorul cu microvibrație compresivă acționează exact în zona tratată, pentru efecte de durată asupra sănătății și asupra aspectului pielii. După procedură pielea arată și se simte mai bine, iar depozitele de grăsime din zona tratată sunt reduse vizibil.

Mezoterapie

Mezoterapie cu ace – Acest tratament este minim invaziv și livrează în zona tratată un cocktail de substanțe active benefice pielii tale. Aceasta este mai netedă, mai frumoasă, complet rejuvenată și radiantă, cu un disconfort redus și efecte vizibile pentru un timp îndelungat.

NuEra Tight

NuEra® Tight Facial dispune de un aplicator special, care direcționează toată energia dispozitivului în zona tratată, și oferă beneficii vizibile rapid pentru bărbie dublă, gușă sau piele lăsată. Ai la dispoziție un tratament inovator cu 3 tehnologii într-o singură procedură, și te bucuri rapid de rezultatele dorite.

Venus Legacy

Venus Legacy® Facial îți oferă un tratament revoluționar, pentru rezultate optime fără durere. Oferă pielii aspectul ferm, neted și tânăr, și elimină grăsimea din profunzime, cu ajutorul radiofrecvenței multipolare. Procedurile accelerează procesele naturale de refacere a pielii, pentru un look natural, cu efecte de durată.

Onda Coolwaves

Onda Coolwaves® Facial Singurul tratament care distribuie uniform puterea microundelor Coolwaves pentru a reduce grăsimea nedorită și a elimina bărbia dublă. Reface fermitatea pielii și sculptează conturul feței, într-o singură procedură, pentru rezultate rapide, cu aspect tonifiat și vizibil îmbunătățit.

Prin intermediul acestor tratamente estetice, poți scăpa de bărbia dublă și de grăsimea inestetică, în mod eficient și rapid. Toate procedurile sunt non-invazive și sigure, și te poți bucura de ele în confortul clinicii noastre, un loc creat special pentru relaxarea și răsfațul pe care le meriți.

Dacă te deranjează bărbia dublă, fă o programare la clinica noastră și vino să găsim împreună cea mai simpla soluție pentru un corp tonifiat și o piele frumoasă, așa cum îți dorești.