fbpx Masaj terapeutic – 3 beneficii sănătoase pentru tine

Masaj terapeutic – 3 beneficii sănătoase pentru tine

Masajul Terapeutic: Beneficii Confirmate Științific

Într-o lume în care stresul și stilul de viață agitat devin din ce în ce mai omniprezente, căutăm metode eficiente de a ne relaxa și de a ne îngriji corpul. Unul dintre aceste remedii de încredere este masajul terapeutic. Un studiu recent realizat la Universitatea Illinois din Chicago aduce lumină asupra beneficiilor concrete ale masajului terapeutic. Avem o nouă perspectivă asupra masajului, și a modului în care ne ajută.

Ce ne spune Studiul?

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Illinois din Chicago, terapia prin masaj contribuie semnificativ la îmbunătățirea circulației sanguine și la ameliorarea durerilor musculare. Mai exact, rezultatele indică faptul că masajul terapeutic nu numai că îmbunătățește circulația vasculară. Oferă și un scut protector pentru inimă, beneficiind atât persoanele sedentare, cât și pe cele cu probleme ale circulației cardiovasculare.

Cercetătorii au aplicat un experiment interesant. Un grup de oameni sedentari a fost invitat să efectueze exerciții de tonifiere a picioarelor până la apariția primelor semne de durere musculară. Ulterior, doar jumătate dintre ei au primit masaj terapeutic, în timp ce cealaltă jumatate nu. În urma acestui experiment, grupul căruia i s-a administrat masajul a raportat o reducere semnificativă a durerii în doar 90 de minute post-masaj. În contrast, cei fără masaj au continuat să resimtă dureri musculare și la 24 de ore după exercițiu.

Un experiment suplimentar, în care unui grup de oameni li s-a făcut masaj terapeutic fără să fi efectuat exerciții fizice, a evidențiat că acest tip de masaj îmbunătățește circulația sangvină într-o măsură comparabilă cu cea a grupului care a combinat exerciții cu masaj.

Masaj Terapeutic – mai multe beneficii

Desigur, beneficiile masajului terapeutic sunt susținute de mulți, însă până în prezent, exista o lipsă de dovezi stiințifice concrete. Acest studiu revoluționează înțelegerea noastră a modului în care masajul terapeutic afectează organismul uman, validându-i beneficiile pentru o gamă largă de persoane.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe autentice de masaj spa, vă invităm să vizitați salonul cosmetic Artist Touch. Aici, veți fi răsfățați într-un mod care reflectă ultimele descoperiri în domeniul masajului terapeutic.

Sursa: Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe materiale furnizate de Universitatea din Illinois, Chicago. Pentru mai multe detalii, puteți consulta articolul original scris de Jeanne Galatzer-Levy aici.