Păreri criolipoliză vs Păreri liposucție: care este mai eficientă?

Păreri criolipoliză vs Păreri liposucție este articolul care îți dezvăluie care este cea mai eficientă metodă pentru a slăbi rapid, sigur, fără riscuri și fără dureri!

Atât criolipoliza cât și liposucția, nu sunt intervenții care să trateze obezitatea sau care să ajute la eliminarea unui număr mare de kilograme. Ambele tehnici sunt deosebit de eficiente în eliminarea acelui strat de grăsime care nu a putut fi înlăturat cu ajutorul sportului, dietei, masajului sau a cremelor.

Criolipoliza și liposucția te ajută să slăbești în centimetri, nu în kilograme.
Deși ambele metode de slăbit asigură aproximativ aceleași rezultate, eliminând permanent straturile inestetice de grăsime, ambele având rol preponderent estetic, efectuarea lor este complet diferită. Dacă ai ajuns într-un punct în care trebuie să alegi între criolipoliză și liposucție, atunci este momentul perfect pentru a te informa corespunzător despre ambele tehnici de pierdere în greutate. 

Păreri criolipoliză VERSUS Păreri liposucție – Întrebări frecvente

1. Intervenție chirurgicală?
Criolipoliză: NU
Liposucție: DA
2. Necesită anestezie?
Criolipoliză: NU
Liposucție: DA
3. Necesită pregătire înainte de intervenție?
Criolipoliză: NU
Liposucție: DA
4. Necesită timp de recuperare?
Criolipoliză: NU
Liposucție: DA
5. Necesită internare?
Criolipoliză: NU
DA, pentru cel puțin o noapte
6. Intervenția durează mult?
Criolipoliză: NU
Liposucție: DA
7. Necesită mai multe intervenții?
Criolipoliză: uneori DA
Liposucție: NU
8. Rezultatele se văd imediat?
Criolipoliză: NU
Liposucție: NU
9. Rămân semne, cicatrici, vânătăi? 
Criolipoliză: NU
Liposucție: DA
10. Necesită tratament după intervenție?
Criolipoliză: NU
Liposucție: DA
11. Intervenția doare?
Criolipoliză: NU
Liposucție: DA
12. Necesită calmante după intervenție?
Criolipoliză: NU
Liposucție: DA
13. Există riscul unor complicații?
Criolipoliză: NU
Liposucție: uneori DA
14. Te poți îngrășa după intervenție?
Criolipoliză: DA
Liposucție: DA
15. Se adresează și femeilor și bărbaților?
Criolipoliză: DA
Liposucție: DA
16. Costul este accesibil?
Criolipoliză: DA
Liposucție: NU
17. Tratează abdomenul?
Criolipoliză: DA
Liposucție: DA
18. Tratează spatele?
Criolipoliză: DA
Liposucție: DA
19. Tratează fesele?
Criolipoliză: DA
Liposucție: DA
20. Tratează zona genunchilor?
Criolipoliză: DA
Liposucție: DA
21. Tratează șoldurile?
Criolipoliză: DA
Liposucție: DA
22. Tratează gușa?
Criolipoliză: NU
Liposucție: DA
23. Tratează copsele?
Criolipoliză: DA
Liposucție: DA
24. Tratează brațele?
Criolipoliză: DA
Liposucție: DA

Acum vom răspunde pe larg fiecărei întrebări pentru ca tu, dragul nostru cititor sau draga noastră cititoare, să poți lua o decizie în perfectă cunoștință de cauză.

Criolipoliza este o intervenție non-invazivă, nechirurgicală, pe când liposucția, cunoscută și sub denumirea de lipoaspirație, este o intervenție chirurgicală. 

Păreri criolipoliză: Nu necesită anestezie, însă liposucția necesită anestezie locală sau generală, în funcție de zonele afectate de grăsime și de complexitatea operației.


Pentru a efectua criolipoliză nu trebuie să faci nimic înainte de ședință, însă înainte de liposucție este necesar un set complet de analize, precum și evitarea completă a consumului de alcool sau medicamente antiinflamatorii sau anticoncepționale. În cazul liposucției sănătatea pacientului este deosebit de importantă: pielea pacientului trebuie să fie elastică. Liposucția este interzisă diabeticilor, persoanelor cu sistemul imunitar slăbit și celor care suferă de afecțiuni circulatorii sau ale inimii.


După criolipoliză pacientul / pacienta își poate relua cursul firesc al vieții, neimpunându-se nicio restricție din punct de vedere al efortului fizic. Când vorbim de liposucție, însă, lucrurile se complică puțin: trebuie evitat efortul fizic pentru cel puțin 2 săptămâni, iar zonele operate sunt igienizate și bandajate mai multe săptămâni. 


Păreri criolipoliză: Nu necesită internare, pe când pentru liposucție pacientul rămâne în spital pentru cel puțin o noapte.


O ședință de criolipoliză dureaza 60 minute, pe când liposucția poate să dureze și 4-5 ore


Pentru tratarea unei zone pot fi necesare aproximativ 3 ședințe de criolipoliză, la o distanță de cel puțin 45 de zile una față de cealaltă. Liposucția se realizează o singură dată pe zona afectată pentru a elimina grăsimea.


Rezultatele nu se văd imediat nici în cazul criolipolizei, nici în cazul liposucției. Rezultatele criolipolizei se văd după aproximativ 6 săptămâni, iar rezultatele liposucției se văd după aproximativ o lună. 


Criolipoliza nu produce semne, însă pentru liposucție sunt necesare incizii, așadar pot rămâne câteva cicatrici de mici dimensiuni.

După criolipoliză pacientul nu necesită tratament, pe când după liposucție pacientului i se administrează antibiotice și calmante. 

Criolipoliza nu doare deloc, tratarea prin înghețarea grăsimii poate fi ușor neplăcută din cauza senzației de rece, însă nu există un alt disconfort. Liposucția nu doare deoarece se efectuează anestezie locală sau generală, însă după interveție pacienții pot suferi dureri.

După criolipoliză nu sunt necesare calmante, însă după liposucție da.

Posibile complicații

În cazul criolipolizei nu există riscuri și nici complicații, însă după liposucție pot apărea următoarele complicații: 

  • sângerări;
  • infecții;
  • reacții adverse la anestezic;
  • vânătăi evidente;
  • inflamații și/sau umflături evidente:
  • amorțeală;
  • reacții alergice;
  • arsuri ale pielii;
  • iregularități de contur;
  • foarte rar perforarea organelor interne sau moartea pacientului. 

Toate complicațiile pot fi evitate dacă apelezi la un medic estetician profesionist!

Te poți îngrășa după ambele intervenții dacă nu adopți un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată și ponderată, sport și liniște sufletească. Altfel, dacă ai grijă de tine, ambele tratamente asigură rezultate permanente.

Atât criolipoliza, cât și liposucția se adresează atât femeilor, cât și bărbaților.

O ședință de o oră de criolipoliză costă doar 499 lei la Artist Touch Clinique, timp în care pot fi tratate mai multe zone. Pe când liposucția poate costa între 1000 de euro și 10.000 de euro, în funcție de zonele care sunt tratate și de complexitatea intervenției. 

Ambele intervenții tratează multiple zone: abdomen, mâini, picioare și spate. 

Făcând o comparație între cele două proceduri de remodelare corporală, criolipoliza este cea mai eficientă metodă pentru slăbit a anului 2023 datorită multiplelor avantaje și a rezultatelor excepționale pe termen lung pe care le asigură. 


Păreri criolipoliză: Ce să alegi?

Dacă vrei să scapi de grăsimea inestetică de pe corp într-un mod rapid, complet nedureros și ieftin, atunci criolipoliza este soluția-minune pe care o cauți și pe care trebuie să o folosești pentru a redobândi o siluetă frumoasă și armonioasă, fără complicații sau reacții adverse. 

Pentru mai multe păreri criolipoliză 2023 ale pacienților care au utilizat această metodă de slăbit, vă invităm să accesați rubrica TESTIMONIALE de pe site-ul Artist Touch Clinique!